Hondentrimsalon Arjenne,

Biedt een complete verzorging van uw hond. Alle honden worden liefdevol behandeld en krijgen de aandacht en tijd die nodig is. Een complete behandeling bestaat uit het in model brengen van de vacht, wassen& föhnen, indien nodig worden de  oren uitgeplukt en  gereinigd en de nagels geknipt. Er zijn verschillende methodes om de vacht van uw hond te behandelen. Door te knippen/effileren, plukken, scheren en ontwollen.

 

Knippen& effileren

Knippen van de vacht gebeurd met een professionele schaar, bij een sterk gekrulde vacht gebruiken we hier een rechte schaar voor om een strak resultaat  te krijgen. Bij een zijdeachtige vacht gebeurd dit met een effileer schaar om het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Honden die geknipt worden verharen(bijna) niet vandaar dat deze ook op het hele lichaam moet worden ingekocht. Deze honden komen meestal om de 10 tot 12 weken naar de trimsalon.

Mocht u de vacht echt lang willen houden is het wel noodzakelijk om iedere 4 tot 5 weken langs te komen voor het wassen& borstelen zodat de hond niet onder de klitten komt te zitten en een mooie vacht blijft houden.


Plukken

Plukken is een trimmethode waarbij een laag volgroeide losse haren uit de vacht verwijderd word. Deze haren noemen we dekharen, deze halen we eruit om ruimte te maken voor de nieuwe dekharen. Dit wordt met de hand gedaan. De hond moet wel 'plukrijp' zijn zodat alle  haren er pijnloos uitgehaald kunnen worden.

Scheren

Scheren is met een tondeuse inkorten van de vacht. Dit gebeurd op wens van de eigenaar of wanneer de vacht zo in de klit zit dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Afhankelijk van de lengte wordt er gebruik gemaakt van verschillende lengte scheerkoppen. Het hoofd en de staart worden wel geknipt.

 

Ontwollen 

Rassen zoals Berner Sennenhond en newfoundlanders etc.). hebben een hele dikke wollige ondervacht. Deze vacht is voor de eigenaar moeilijk uit de klit te houden, en is zo dik dat hij niet vanzelf loslaat. Door de speciale behandeling van wassen en uitblazen kan er een groot deel van deze wol en losse haren uitgehaald worden. Hetzelfde geldt voor stokharige honden (zoals Herder, labradors etc. ). Wanneer deze in de rui gaan kan men blijven borstelen om de losse haren te verwijderen, echter wordt het proces vaak dan alleen maar erger. Door een behandeling in de trimsalon kan de hond al veel van de losse haren en de onderwol verliezen. Zo kunnen we de natuur en u een handje helpen en wordt het voor de hond en u een stuk prettiger.